Har du kulturminner på gården du ønsker å ta i bruk?
Seminaret er gratis. Påmeldingsfrist 19. november. Meld deg på her:
http://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=4JE72UKZ129J
I arbeidet med Regional plan for kulturminner i Akershus, er landbrukets kulturminner ett av temaene vi fokuserer på. Akershus fylkeskommune inviterer eiere, organisasjoner, landbrukslag, landbrukskontorene, kommunene og andre aktuelle, til inspirasjonsseminar:
- Se hva andre har fått til!
- Hva er mulighetene for næringsutvikling?
- Spør oss om tilskuddsordninger
- Råd og veiledning
Vi ønsker innspill til tiltak og virkemidler for å aktivere ulike typer kulturminner i landbruket. Vi byr på:
- Miniforedrag
- Stands med Fortidsminneforeningen, Pilegrimsleden, Tømmerruta, Akershus bygningsvernsenter m.fl.
- Mingling
- Lokalmat og kakebord
PROGRAM:
16.00-17.00 - Lokalene er åpne fra kl. 16.00 for kaffe og en liten matbit
17.00-17.10 - Velkommen v/ Lars Salvesen, fylkesvaraordfører i Akershus
17.10-17.15 - Praktisk info v/ kveldens konferansier fylkesdirektør Christian Hintze Holm
17.15-17.45 - «Å løfte i lag! - Erfaringer rundt oppbyggingen av opplevelsesveien Midt i Mjøsa» av idéhaver, igangsetter og prosessleder, Edel Urstad, Nes i Hedmark
17.45-18.05 - "Bryggerhuset på Aaraas gård - fra forfall til verdiskaping" v/ Margrethe Henden – daglig leder Aaraastunet AS
18.05-18.20 - «Låven – kulturminne og næringslokale. Noen eksempler fra Sørum» v/ næringsrådgiver Siri Bjørnstad og kulturminnekonsulent Bodil Andersen Westby i Sørum kommune
18.20-18.25 - Beinstrekk
18.25-18.40 - «Hvordan kan låven transformeres og forbli en tilgjengelig kulturhistorieforteller?» v/ Hege Grøholt, interiørarkitekt i Hiim arkitekter
18.40-18.50 - «Hva kan bygningsvernsenteret bidra med?» v/ Margret Lie Wessel, daglig leder Akershus bygningsvernsenter
18.50-19.05 - «Fylkesmannens tilskuddsmidler» v/ Kari Engmark, Fylkesmannen i Oslo og Akershus
19.05-19.10 - Oppsummering v/ fylkesdirektør Christian Hintze Holm
19.10-20.00 - Mingling med lokalmat og kaker, råd og veiledning med aktuelle aktører på stands. Lokalene er åpne til kl. 20.30
Vi gjør oppmerksom på at det kan skje endringer i programmet.